Baggrund
PST er en uafhængig tænketank, der har til formål at udbrede viden, samt give indsigt i og omkring psykiske lidelser, deres konsekvenser og betydning for samfund og individ.
Vores mission er derfor at udvikle konstruktive løsninger, der er baseret på et velfunderet grundlag, og som kan bidrage til forbedring og forandring til fordel for borgere, samt patienter og pårørende. Og med et specifikt fokus på stress, depression, og angst.
Vi arbejder overordnet set med to overordnede perspektiver: Et samfundsmæssigt perspektiv, og et klinisk perspektiv. Det samfundsmæssige perspektiv indbefatter et juridisk og økonomisk felt, såvel som et humanistisk felt. Det juridiske og økonomiske felt varetages af PST medlemmer, som har en relevant samfundsfaglig baggrund. Det humanistiske felt varetages af medlemmer med en humanistisk faglig baggrund. Ligesom det kliniske felt varetages af PST medlemmer, som har en relevant klinisk faglig baggrund.
I tænketanken sidder der yderligere personer med erfaring og tilknytning til det private erhvervsliv, og interesseorganisationer. Faggrupperne arbejder sammen om at udvikle politikker på det psykosociale felt. Konkret arbejdes der med analyser og politikpapirer, og der bliver afholdt årlige seminarer med det formål, at skabe en samfundsdebat omkring psykosociale problemstillinger.
PST er en non-profit organisation, og har i dag 16 medlemmer, hvoraf en del løbende arbejder aktivt med at udarbejde analyser og debatindlæg. Andre arbejder med koordinering af arrangementer og formidling af viden.
PST vil være en aktiv aktør i arbejdet med udviklingen af en moderne psykiatri og behandlingsmetoder. Vi vil ligeså være aktive formidlere af udviklings- og forbedringstiltag på social- og beskæftigelsesområdet. Sidst men ikke mindst, så vil vi være en debatskabende aktør i offentligheden under sloganet: Lige muligheder – under forskellige vilkår.